Etusivu Seuratoiminta Nuorten_kalakilpailu Kalapäiväkirja Kuvia/Kertomuksia Foorumi
Etusivu >>Galleria >> Kategoria >> Kalevin muistolle…

Kalevin muistolle…


Tuulet vievät suurimmat innot vesille lähdöstä. On tyytyminen tulevien kalareissujen suunnitteluun. Missä olisi mahdollisesti tänä vuonna se ”pajuluodon” kuve missä kalat piileksii.
Vertikaalijigausreissua, vai sanoisinko erään miehen sanoin”Vertin kalle” jigausreissua suunniteltiin vuosi sitten Kivijärveen.
Siellä käytiinkin ja kuhaa päästiin paistamaan.

Taisipa jokunen ”marsun aivastuskin” kuulua kalan paiston ohessa. Mukava oli kuulla vanhemman polven sanontoja ja tempauksia Hauklahen liepeiltä. Kyllä naurettiin välillä vedet silmistä vuotaen.

Mietittiin myös että kuinkahan pitkiä ”jorinoita” se matkijalintu oppisi. Luonto-ohjelmassa oli mies linnun nähnyt, ja matkimisen taidon huomioinut. Erikoinen otus.

Suunniteltiin lapin reissua. Sinne myös lähdettiin. Kelit suosi, ja voin sanoa etten ole koskaan ollut niin rauhoittavalla kalareissulla. Ei ollut kiirettä. Välillä sammaleilla makoiltiin, ja kuunneltiin josko matkijalintu ilmaantuisi...

Nyt muistelen kauemmas taaksepäin. Pilkillä istuen jossain seuran kisoissa. Tuon miehen kun minä joskus kisoissa päihittäisin, niin se riittäisi. Siinä minulle sulkaa hattuun. Selvitän sen salaisen ”pajuluodon” missä ahvenet majailee. Mutta eihän se mies loppupelissä mitään salaillutkaan. Kertoi minullekin kädestä pitäen mitenkä homma toimii. Paikkojakin selosti. Rauhallisesti osasi ottaa toisin kuin minä…

Takaisin Inarinjärvelle ja leiripaikka ”pajuluodon kupeessa”. Harjusta ja siikaa oli syöty mahat pullolleen. Kaivoipa mies matkassa olleet perhovälineet esiin. ”Kait se on tätäkin lajia kokeiltava ,kun tänne asti vehkeet raahattiin”
Kertoo mies perhoa heitellessään harjuksesta. Harjuksesta joka aiemmin päivällä lävisti moottorikaivossa olleen muovipussin (Väliaikainen sumppu)
Hämmästeli siinä kalan kiihtyvyyttä. Ottiko lie kala pakkia ennen syöksyään.

Ei ota kala perhoon, mutta eihän meillä ole enää niin kalan tarviskaan. Sitten istutaan auringonlaskua katsomaan. Leivälle paksu siivu graavisiikaa. On aivan hiljaista. Ei kuulu linnunkaan laulua. Ei edes sen matkijalinnun…

Hyvää matkaa Kalevi. Ehkä joskus pajuluodon kupeella tavataan...Kuvat/teksti: Mika Kauppinen
28.05.2015 13:38