Etusivu Seuratoiminta Nuorten_kalakilpailu Kalapäiväkirja Kuvia/Kertomuksia Foorumi
Etusivu >>Galleria >> Kategoria >> Päijänne

Päijänne cup:n II:n osakilpailu Säynätsalossa 8.6.


”Päijänne on paska järvi”, kaikki olivat kertoneet. Ja olihan se totta(kin), kalansaaliit eivät ole olleet päätä huimaavia uistelukisoissa. Edellispäivän melkein tyhjäpäivä Kolimalla oli hyvää harjoittelua Päijänteelle. Mutta, ihan niinhän homma ei sitten mennytkään…

Edellisiltana Haukka ja osa miehistöstä palasi suoraan Jyväskylään Kolimalta tarkoituksena startata seuraavana aamuna Päijänne cup:n toiseen osakilpailuun Säynätsalon satamasta. Veneen kippari saapui aamulla jo hyvissä ajoin allekirjoittaneen pihaan, mistä sitten lähdettiin ”pitkälle” siirtymätaipaleelle (15 min) kohti Säykkiä. Vene laituriin ja ilmoittautumaan sekä vähän kyselemään, että ”mihinkäs täällä kannattaisi mennä”… Järvihän oli meille kaikille ”uusi”, vaikkakin monesti onkimassa Säykin satamassa Nikon kanssa ollaan oltu. Mutta, nyt olisi vähän eri kalastusmuoto kyseessä.

Vähän saatiin vinkkiä, mihin kannattaisi lähteä, joten sinne siis. Kohti Keljonlahtea, kohti ”tuttuja” vesiä. Olihan meidän kotipihasta matkaa Keljonlahdelle peräti kolme kilometriä. Ja tuttu paikka onkimisen ja heittelyn ohella, varsinkin Nikolle.

Pelipaikolle saavuimme jo hyvissä ajoin ennen H-hetkeä. Ja kun kello oli pykälässä, vehkeet vetoon. Ihmettelimme suuresti, kun koko lahteen ei tullut kuin yksi vene. ”Noh, jos tänne päivän mittaan tulee enemmän porukkaa” ajattelimme.

Kello kahteentoista mennessä meillä oli jo kyydissä yksi mitallinen hauki ja toinen, 6,690 kilon hauki. Jo tässä vaiheessa miehistöä vähän hymyilytti, ”eihän tämä niin paskapaikka taidakaan olla”… Päivän aikaan pari ”säippävenettä” kävi kokeilemassa meidän paikkoja, mutta muutaman alamitan saatuaan poistuivat paikalta. Ja päivän päätteeksi saimme puntarille kolme haukea ja kolme kuhaa. Arvelimme, että nyt voisi olla mahdollista leimauttaa historian ensimmäinen OPM cup:n kisakortti Paanasten venekunnalle… Ja niinhän siinä sitten kävikin. Lopputuloksissa olimme viides! Tämähän meni kuin elokuvissa!

Päijänne cup:ssa on lisäksi ”nuorten kalastajien cup”, missä veneen miehistössä ollut alle 16-vuotias voi ilmoittautua nuorten cup:iin. Ja niinpä Niko voitto ko. osakilpailun saaden palkinnoksi 3 Metrimetso vaappua.

Eli, aika onnistunut päivä. Kiitokset Nousiaisen Arille ja Lamminmäen Mikalle paikkavinkeistä!Tuttuja vesiä.

Nikolla sai punnertaa haukea igloon.

Juniori cupin voittaja Niko Paananen sai Merimetso vaappuja.

Juha-Matti Paananen miehistöineen viidentenä 100e lahjakortti

Paanasten veneen historiallinen hetki: ensimmäisen OPM cup:n kisakortin laimaus.

Kuvat/teksti: Janne Paananen
26.06.2014 13:43